Топ 10 най-романтични места по света

Когато някой каже думата „романтика“ мигновено в съзнанието ни изплува картината на запалена камина, свещи, вино и две влюбени сърца. Но има места по света, които сами по себе си са достатъчно романтични и привлекателни, които зареждат душите на влюбените с нужната топлина и щастие без да се налага да носят каквото и да било допълнително. Скоро наближават едни от най-хубавите празници през годината, така че може да изненадате половинката си и да посетите някое от най-романтичните места на планетата…

1. Ойя, Санторини (Oia, Santorini), Гърция

Идеалното място, където може да съзерцавате залеза…

2. Тадж Махал (Taj Mahal), Индия

Екскурзия из императорската резиденция в Индия сама по себе си е незабравимо преживяване. Тадж Махал е разкошен дворец от бял мрамор, който при залез слънце приема очарователни розови оттенъци и създава невероятна гледка.

 

3. Пирамидите в Кайро, Египет

В последно време круиз по Нил е най-добрия избор за медения месец на всяка млада двойка – че какво по-романтично от залеза, който озарява пирамидата на Хеопс в Гиза, едно от седемте антични чудеса, достигнало до нас.

 

4. Малдивите

Райско кътче, където човек може да се скрие от шума на големия град и любопитните очи на околните. Някои от островите са дълги само около километър и на човек са му нужни едва 15 минутки, за да обходи тази неземна красота от палми и бял фин пясък. Можете също да се разходите с традиционните малдивски лодки-дони (dhoni) със стъклено дъно, което ще ви позволи да разгледате красотите на подводния свят в детайли и да направите фантастични фотографии.

 

5. Маракеш (Marrakech), Мароко

Няколко часа полет и вие попадате в друг свят. Мaракеш – сърцето на Мароко или както е по-известен на изток – „Червеният град“. Тук може да видите акробати, разказвачи, танцьори, музиканти, пеещи по залез слънце, които в съчетание с тропическите аромати на цветята ще добавят нотка на романтична мистика в пътуването ви.

 

6. Сидни (Sydney), Австралия

В този град има толкова много очарователни места, на които може да направите предложение за брак на нежната си половинка: на плажа, пристанището, Операта…

7. Изола Бела (Isola Bella), Таормина, Италия

Островът Изола Бела или Красивият остров е едното от трите великолепни миниатюрни островчета в Лаго Маджоре и напълно оправдава името си. На него се намира известния дворец на принцовете Боромео и невероятно красивите градини към двореца, в които човек може да види истинска експлозия от ярки цветове, които варират от сезон на сезон, създавайки невероятно красиви пейзажи.

 

8. Пътя на любовта. Чинкуе Тере (Cinque Terre), Италия

Чинкуе Тере e малко кътче от областта Лигурия в Италия. Това е паметник на ЮНЕСКО и място, където местното население в продължение на векове е създало изкуствени стръмни, стъпаловидни тераси, които се спускат надолу към морето. Но запомнете, че по „Пътят на любовта“ може да се разхождат само семейни двойки, а на влюбените, но без брак, тази алея на любовта може да донесе нещастие…, е поне според местните предания.

 

9. Гранд Каньон (Grand Canyon), щата Аризона, САЩ

„Гранд Каньон“ или „Големият каньон“ е един от най-дълбоките каньони в света, разположен на река Колорадо. В продължение на милиони години реката е рушила и дълбала скалите, докато си е проправяла път между тях и е създала многоцветна дълбока пропаст с отвесни стени. Романтичен ореол на това място му придават многобройните индиански легенди, кадрите от многобройни филми и културните ценности на резервата.

 

10. Сентръл парк в Ню Йорк (Central Park), САЩ

Това е един от най-известните паркове по света, а нюйоркчани го наричат Белите дробове на града. „Сентръл парк“ („Централен парк“) е най-красив през есента, когато дървета и храсти са обагрени в огнените цветове на сезона и… любовта.

 

Източник: mysticolors.com

Вашият коментар